Over Eendraghtshof Hellevoetsluis

Eendraghtshof is de volgende ontwikkeling in de gebiedsontwikkeling Stadsdorp 3223 in Hellevoetsluis. Stadsdorp 3223 bestaat uit meerdere woningbouwprojecten. Ook bevinden zich hier een nieuw sportcomplex met zwembad de Eendr8, en Kindcentrum De Samenstroom.

In Eendraghtshof komen (in fasen) 29 vrije kavels te koop om uw droomhuis te kunnen bouwen. Bent u al wat ouder? Ook zal er een seniorenhof worden ontwikkeld.

De woonbuurt Eendraghtshof wordt ontwikkeld op de plek waar voorheen het oude zwembad De Eendraght stond, en waar twee basisscholen en een kinderdagverblijf gelegen waren. Deze zijn nieuw gebouwd en vlakbij te vinden. Ondanks de centrale ligging is er veel aandacht voor ruimte, kwaliteit en groen in de buurt.

Ontwerpuitdaging eerste 6 kavels

De gemeente loot de kavel uit aan 3 gegadigden per kavel. Zij moeten een ontwerp voor woning en tuin aandragen, wat aan de eisen van het concept van de Eendraghtshof voldoet; het gebruik van duurzame materialen en qua straatbeeld passend bij de omliggende omgeving, veel oog voor nestmogelijkheden voor allerlei dieren bij en rondom de woning en een tuin die volgens natuurlijke principes wordt ingericht.

In samenwerking met de Droomhuisfabriek, die zich vertrouwd hebben gemaakt met het ontwerpen van duurzame, natuurvriendelijke woningen, willen we dit ontwerp samen voor de eventuele koper op maat maken, zodat het voldoet aan de gestelde eisen, en mogelijk het winnende ontwerp zal zijn!

Bezoek hier de pagina op de website van Droomhuisfabriek voor informatie over de procedure.

Klik hier

Natuurtuin Vlijtig kan een passend ontwerp maken dat bij het concept van de Eendraghtshof aansluit, en ook past bij de toekomstige bewoner(s).

Bodemherstel staat hoog in mijn ontwerpen, en daarom wordt er goed gekeken naar de omliggende omgeving, ondergrond en mogelijkheden. Doel is om een tuin te creëren waar balans wordt gebracht in de waterhuishouding, en een kringloopsysteem in de tuin te creëren dat zichzelf grotendeels in stand kan houden. Denk aan bepaalde planten, die weer bepaalde insecten trekken, die op hun beurt weer een natuurlijke plaagbestrijding kunnen vormen. Of een natuurlijke vijver als regenwateropvangsysteem, die weer woning biedt aan bepaalde onmisbare fauna. Of een takkenril als natuurlijke afscheiding, waar vogels in nestelen, egels onder slapen, en bijenhotels in kunnen worden gemaakt.

Ook wordt het een plek waar je echt van kunt genieten, doordat het een leefbare omgeving is geworden voor de lokale dieren. Veel kleur, geur en fijne materialen maken het een lust voor de zintuigen. Dichte tegels worden zo min mogelijk gebruikt, om de waterhuishouding te bevorderen. Denk aan organische gevormde paden gemaakt van snoeiafval, notenschillen e.d. Er kan met duidelijke scheidslijnen gewerkt worden, en ook met strakker ogende materialen.

In samenwerking met de Droomhuisfabriek hopen we samen met u tot een mooi en passend ontwerp te komen, waarmee u een reële kans maakt om eigenaar te mogen worden van een mooie kavel in de Eendraghtshof!